Voeding & Huid

Wat doet voeding met je huid en weet jij wat je eet. 

Nog niet eens zo heel lang geleden dacht ik dat vitaminen en mineralen uit potjes kwamen. Ik stond er gewoon niet zo bij stil. Hoe belangrijk voeding voor je huid, lijf en brein is werd mij pas echt goed duidelijk na mijn opleiding tot Hormoon Factor Trainer bij Ralph Moorman.

Ik ben mij, in relatie tot de huid, er nog meer in gaan verdiepen. Mijn eigen eczeem klachten zijn er (bijna) volledig door weg gegaan. Bizar. Deze kennis wil ik natuurlijk jou niet onthouden. Onderstaand geef ik je 5 van mijn eigen favoriete voedingsproducten.

Voedingstips voor een stralende huid; 

? RODE BIETEN
Vroeger dronk mijn moeder altijd rode bietensap. Ik heb nooit begrepen waarom ze dat deed. Het smaakte helemaal niet naar limonade terwijl het er wel zo smaakvol uitzag. Nu begrijp ik het wel. Echter geef ik de voorkeur aan een lekkere rode bieten salade met blokjes feta.
Rode bieten zijn rijk aan vitamine A, B1, B2, B6 en C. Ook vind je in bieten ‘foliumzuur’. Foliumzuur bevordert de aanmaak van nieuwe cellen waardoor bijvoorbeeld wondjes sneller en beter genezen. Omdat het sap van bieten ook nog eens zorgt voor een goede bloedtoevoer naar de hersenen krijg je er ook nog een mooi fris huid tintje van. Ik zeg; win/win situatie. In één van de volgende blogs deel ik mijn favo bietenrecept met je.

? NOTEN
Noten zijn ontzettend goed voor je huid. Hier geldt wel; met mate. Ga vooral niet hele zakken noten zitten verorberen nu. En wanneer je noten eet; kies voor de ongebrande versie. Noten zitten boordevol vitamines, mineralen, goede vetten en vezels. Denk daarbij aan vitamine E voor de elasticiteit van je huid. De vezels uit noten helpen je weer bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Noten en je lever zijn ook goede vrienden. Omdat je lever ook deels uit vetzuren bestaat helpen noten je afvalstoffen beter af te voeren. zijn specifiek goed voor de cellen in de lever. Een levercel bestaat voor een deel ook uit vetzuren. TIP; Haal je noten op de markt. Vers en vaak goedkoper bovendien.

? CHOCOLADE
Met deze voedingstip maak ik vast een hoop mensen blij. Ik behoor echter tot de zeer kleine groep mensen die dan weer NIET dol is op chocolade. Toch neem ik zo nu en dan een blokje. Waarom? Omdat het goed is voor mijn huid. De antioxidanten in chocolade zorgen voor bescherming tegen vrije radicalen en UV licht. Dit komt door de polyfenolen in cacao die de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert doet toenemen. Uit onderzoek is gebleken dat rouwen die drie maandenlang elke dag driehonderd milligram cacao flavanolen aten niet alleen beter beschermd waren tegen UV licht. Hun huid werd ook sterker, dikker en zachter. Ook heeft chocolade een ontstekingsremmende werking. En jawel. ook nu geldt weer; Ga nu niet hele repen naar binnen werken. Daarmee verstoor je namelijk weer hele andere processen. Het gaat om de balans he? En als je het dan eet, ga dan voor de pure variant, van biologische en eerlijke oorsprong met een cacao gehalte van minimaal 72%. Hoe hoger hoe beter (en bitterderderder).

? AVOCADO
Kleine krachtbommetjes zijn het. Ik noem ze nog steeds ‘advocadoos’. Avocado’s bevatten vitamine B6, C en K. Daarnaast worden bepaalde vitaminen, zoals vitamine A en E, beter opgenomen wanneer ze in combinatie met vetten worden gegeten. Vitamine A helpt bij het zuiveren van je huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hiermee gaat vitamine A het verouderingsproces tegen. Kijk dat lezen we graag toch? Vitamine E beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en stimuleert net als vitamine A de aanmaak van nieuwe huidcellen. De combinatie van voedingsstoffen in avocado’s zorgt voor een krachtige, ontstekingsremmende werking. Avocado’s bevatten relatief veel calorieën. Het zijn echter wel de juiste calorieën. Ook nu, niet teveel van eten. Denk aan die balans.

? RODE EN BLAUWE BOSVRUCHTEN
Deze kleine krachtpatsers zijn enorm goede antioxidanten. De polyfenolen in deze snoepjes versterken de werking van vitamine C. Ellaginezuur beschermt tegen de zon en de flavonoïden in deze vruchten hebben een krachtige collageen herstellende werking. Need i say more? Ja hoor, ik kan nog wel even doorgaan. Ze beschermen de huid tegen nadelige invloeden van zowel binnenuit als buitenaf. Ze gaan huidveroudering tegendoordat ze de afbraak van collageen tegenhouden en tegelijkertijdzorgen voor een goede doorbloeding. Maak dus gerust die heerlijke smoothie van deze onmisbare pareltjes uit de natuur.

Wat kunnen wij voor je doen?

Kom gerust eens langs voor een gericht leefstijl advies. Onze Hormoon Factor trainer (that’s me) kijkt graag eens met je mee waarin je zou kunnen verbeteren/aanpassen voor meer energie en een stralende huid. Boek dan een consult

Wil je gericht aan de slag met je schoonheid van binnen en van buiten met een effectief en langdurig resultaat? Boek dan een Meet & Treat behandeling in bij onze huidkliniek in Zoetermeer. Wij kijken dan niet alleen naar je huid maar ook naar je leefstijl.

Een vrijblijvende intake en de Meet & Treat zijn te boeken via ons online boekingssysteem.

In deze blog ontvang je nog meer tips.

Liefs,
Manja