LED Licht Therapie - Beautyclub Nederland - Het beautyinstituut van Nederland

LED Licht Therapie

Inhoudsopgaven

NIEUW IN DE BEAUTY CLUB

LED Licht Therapie

Wij onderzoeken regelmatig wat de beste behandelingen en therapieën zijn om de huid te verbeteren middels een verantwoorde en effectieve wijze met een langdurig resultaat. Overweeg je een behandeling voor verjonging en verbetering van de huidstructuur? Dan is LED Licht Therapie wellicht iets voor jou. Met LED Licht therapie wordt de celdeling en de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. Daarnaast repareert deze therapie de weefsels van de huid. Het is daarom een effectieve behandelmethode voor huidverjonging en algemene huidverbetering. Ook is LED Licht therapie effectief voor andere huidaandoeningen.

De effecten van het LED-masker zijn:

 • Vermindering van rimpels
 • Bevordering van de collageen productie
 • Bestrijding van de bacteriën die acne veroorzaken
 • Bevordering van de natuurlijke cellulaire activiteit van de huid
 • Verbetering van de huidstevigheid en elasticiteit
 • Vermindering van hyperpigmentatie
 • Bevordering van de lokale bloedsomloop

De diverse kleuren die wij toepassen bij LED Licht Therapie zijn:

ROOD: HUIDVERJONGING, HUIDVERBETERING 640nm (tot ca 6mm diep)
Rood LED licht dringt diep in de huid en werkt vooral anti-aging en anti-oxiderend. Het versterkt de doorbloeding, verbetert de elasticiteit en huidskleur, elimineert (fijne) lijntjes en rimpels, herstelt huidbeschadigingen (wondjes) en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Het rode LED licht bevordert de bloedcirculatie en vermindert huidverslapping. Speciaal voor behandeling van: de droge, verouderde, allergische en/of beschadigde huid.

BLAUW: ANTI-ACNE, ZUIVEREND, 423nm (1mm diep) 
Blauw LED licht komt het minst diep in de huid en werkt daardoor vooral oppervlakkig. Het blauwe licht vermindert roodheid agv huidimperfecties zoals acne (mee-eters), ontstekingen en zelfs couperose. Het verkleint de poriën, verfrist de huid door het verzachten van de oneffenheden en het reguleert de aanmaak van talg. Het blauwe LED licht doodt ook bacteriën en is effectief bij het verminderen van de ontstekingen, waardoor nieuwe uitbraken voorkomen worden. 

GROEN: KALMEREND, ACUUT GESTRESSTE HUID 583nm (0,5-2mm diep) 
Groen LED licht wordt toegepast bij de acuut gestresste, onrustige huid met huidoneffenheden waaronder ook littekens. Groen licht kalmeert de gestresste huid met mogelijke hyperpigmentatie na bijv. operaties, laserbehandelingen, microdermabrasie, bepaalde peelings, injectibles en zelfs permanente make-up.

GEEL: REVITALISEREND, VOOR OUDE/VERMOEIDE HUID 532nm (1-2mm diep) 
Geel LED licht werkt revitaliserend zodat de celactiviteit en celenergie verhoogd worden en de afvoer van gifstoffen wordt bevorderd. Geel LED licht geeft de huid direct extra energie en soepelheid, het verbetert de immuniteitscapaciteit van de huid, grauw wordt levendig en wallen verminderen! Geel licht kan zelfs ingezet worden voor behandeling van huidziektes die gepaard gaan met (zeer)droge huid (bijv Rosacea of eczeem).

Meest gestelde vragen;

Is LED licht therapie altijd effectief?

De effectiviteit van LED licht therapie is wetenschappelijk bewezen. De gezondheid van de behandelde huid verbetert en de therapie gaat huidveroudering op effectieve wijze tegen. Doordat de aanmaak van collageen en elastine worden gestimuleerd, heeft LED therapie een therapeutisch effect op diverse huidaandoeningen. Zo kunnen acné, eczeem, rosacea, vitiligo en psoriasis met goed resultaat behandeld worden.

Kan LED Licht therapie toegepast worden in combinatie met een andere behandeling?

LED licht therapie kan zowel een alleenstaande behandeling zijn, als in combinatie toegepast worden. Het is bekend dat snelle en mooie resultaten worden bereikt als LED therapie gecombineerd wordt met onder meer peelings, microdermabrasie en microneedling. Uw huid wordt beter doorlaatbaar, waardoor cosmetische producten die bijvoorbeeld bij een peeling gebruikt worden een nog beter effect zullen hebben. Het LED licht masker kan verschillende huidprocessen op positieve wijze beïnvloeden.

Is medicijngebruik een bezwaar bij LED Licht therapie?

Van bepaalde medicatie is bekend dat de werking in combinatie met LED licht therapie beïnvloed kan worden. Dit is onder andere het geval bij schildkliermedicatie. LED licht kan een positieve werking hebben op schildklierproblemen. Een nauwgezette controle door een behandelend arts is belangrijk, zodat de dosering van de medicatie eventueel bijgesteld kan worden. Medicijnen die uw lichaam lichtgevoelig kunnen maken zijn onder meer lithium, digoxine, tetracycline en hormonale huidzalf. Overleg altijd met een (huis)arts als je licht therapie overweegt. Ook als je antidepressiva of antipsychotica gebruikt, wordt geadviseerd om eerst een behandelend arts te raadplegen, voordat je licht therapie behandelingen ondergaat.

 • Bepaalde auto-immuun ziekten zoals oa HIV, PCO, Lupus Erythematose of Albinisme
 • Bepaalde lichtgevoelige medicijnen zoals: Benzolperoxide, Salicylzuur/Benzoylperoxide, Sint Janskruid, Tetracycline, RoAccutane, bepaalde antidepressiva, anti-schimmelmedicatie, MTX, hydrocortisonen, bepaalde antibiotica en bepaalde medicijnen voor diabetici.
 • Schildklieraandoening of schildkliermedicatie
 • Lichtallergie en/of fotoallergische huidreacties
 • Epilepsie
 • Zwangerschap

Hoe ziet mijn huid eruit na een LED Licht therapiesessie?

LED licht is een uiterst vriendelijke behandeling. Van een hersteltijd is geen sprake. Je huid wordt niet rood of schilferig. Ook zal er geen zwelling optreden.

Wat zijn de kosten van LED licht therapie?

Een losse behandeling van 20 minuten kost 27,50 euro
Een kuur van 6x kost 195 euro
Een kuur van 8x kost 245 euro
Een kuur van 12x kost 275 euro
Bij de kuren kom je bij voorkeur 1x per week.
Daarna is het raadzaam het bij te houden door 1x in de 4 weken een losse behandeling te boeken.
Het is belangrijk dat je met een gereinigd gezicht komt zonder make up. Wij verfrissen de huid voor de behandeling met een tonic en bereiden de huid daarmee voor op de behandeling.

Je kunt Led Licht Therapie ook extra bij je behandeling boeken. De meerprijs is dan 15 euro. Je kunt dit erbij boeken in het boekingssysteem of geef het door aan je huidcoach.

Boek deze behandeling in via www.beautyclubnederland.nl/boeken/
Categorie: SkinFit Kliniek

Gun jezelf deze prachtige en zeer effectieve ervaring en boek wat me-time voor jezelf in. 

Beautyclub Nederland - Het beautyinstituut van Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders