Hoe behoud je een mooie huid

Wat kun je zelf doen om een mooie huid te behouden. 

Hormonen. We kunnen niet met en niet zonder ze. We kunnen ook niet overleven zonder dit fantastische systeem. Wanneer ze echter hun eigen leven gaan leiden kunnen het ook ettertjes zijn en voor serieuze problemen zorgen. Het is dus belangrijk je hormonen zoveel mogelijk in balans te houden. Gelukkig kun je zelf genoeg doen. Mits je het natuurlijk consequent doet met voldoende motivatie. Bedenk goed; Een mooie huid van binnenuit zorgt voor een prachtig, langdurig en gezond resultaat

Deze tips helpen jou alvast op weg; 

? Slapen;
Voldoende slapen is echt heel belangrijk voor je lichaam en daarmee je huid. Je lichaam en brein heeft dan volop de kans te herstellen en te regenereren (weer op te bouwen). Afvalstoffen worden afgebroken en verwerkt en tijdens je slaap repareer je de cellen die nodig zijn voor het behoud van een mooie, stevige huid. Slaap tenminste 8 uur per nacht. Vermijd blauw licht van (beeld)schermen in je slaapkamer en zorg voor een donkere, goed geventileerde slaapkamer.

? Reinigen;
Je huid, enmet name dat van je gezicht, wordt dagelijks blootgesteldaan vervuiling van buitenaf. Wanneer je make up draagt kan dit ook je poriën verstoppen (gebruik daarom altijd alleen maar minerale make up) en daarmee je huidveroudering versnellen. Het is dus heel belangrijk dat je met een perfect gereinigd gezicht elke avond je bed instapt. Het meest ideaal is wanneer je dit elke ochtend en avond doet. In de ochtend omdat de werkstoffen van je dagcreme beter opgenomen worden en in de avond om je huid optimaal te laten herstellen in de nacht. Wanneer je huid in de nacht hard moet werken om verstopte porieën door vuil en make up aan te pakken zal ze geen tijd hebben om huidveroudering tegen te gaan. Simple as that.

? Zonnebrand;
We weten inmiddels allemaal dat overmatige zon ook slecht is voor jehuid. Sterker nog; je wordt er sneller ouder van omdat dit de afbraak van collageen en elastine stimuleert en de oxidatieve stress in de huid vergroot. Door het smeren van een zonnebrandcreme met een minimale spf van 30 help je je huid enorm. Ook als het zonnetje niet zo fel schijnt. Maak hier een dagelijkse routine van. En jazeker, 365 dagen per jaar.

? Water, water, water;
Het drinken van minimaal 2 liter per dag is nodig om je huid goedgehydrateerd te houden. Niet alleen je huid zal je dankbaar zijn. Ook je spijsvertering heeft hier enorm veel baat mee. Drink dus elke dagminimaal 2 liter water of kruidenthee.

? Alcohol en koffie;
Drink deze twee met mate. Te veel wijn en koffiedrinken verwijdt namelijk de adertjes in je huid en veroorzaakt grovere poriën. Ook kan alcohol voor ontstekingen zorgen. Natuurlijk is een drankje op zijn tijd geen probleem. Beperk koffie drinken tot maximaal 2 koppen koffie in de ochtend. En om alle zondigen nog maar even compleet te maken; Roken is ook niet al te best voor het behoud van je huid.

Wat kunnen wij voor je doen?

Laat je vrijblijvend adviseren welke producten het beste bij je huid (en leefstijl) passen. Weet wat je smeert. Wees je ervan bewust dat sommige producten elkaar ‘bijten’.

Wil je gericht aan de slag met je schoonheid van binnen en van buiten met een effectief en langdurig resultaat? Boek dan een Meet & Treat behandeling in bij onze huidkliniek in Zoetermeer. Wij kijken dan niet alleen naar je huid maar ook naar je leefstijl.

Een vrijblijvende intake en de Meet & Treat zijn te boeken via ons online boekingssysteem.

In deze blog ontvang je nog meer tips; https://beautyclubnederland.nl/wat-betekent-beauty-voor-jou/

Liefs,
Manja