8 tips voor thuis tegen Mondmasker Acne.

Wij komen het in onze praktijk steeds vaker tegen. Mondkap Acne. Ook wel Maskne genoemd. In deze blog vertellen wij hoe je er thuis wat aan kunt doen.

Heb je momenteel last van:
– Vergrote en verstopte poriën (mee-eters)
– Acne en/of pukkels en puisten
– Droge en trekkerige huid met schilfertjes
– Rode huid
– Jeukende huid

De medische term voor Maskne is ‘Acne Mechanica’, een huidaandoening die wordt veroorzaakt door overprikkeling en wrijving op de huid. Door het dragen van een mondmasker krijg je een toename van wrijving en warmte in een vochtige omgeving door ademenen, praten en zweten. Een perfecte bron voor het ontwikkelen van puistjes. Er ontstaat meer talgproductie. Bovendien wordt de huid rood, ruw en jeukt het bovendien. Tijd om er wat aan te doen.

Deze 8 tips kunnen je verlichting geven;

  1. Reinig elke dag goed je huid. ‘S morgens en ‘s avonds. Gebruik hiervoor een milde, natuurlijke cleanser zonder chemische toevoegingen. In de nacht hersteld je huid. Alle vrijgekomen afvalstoffen dien je dus in de ochtend ook goed te reinigen.
  2. Drink voldoende water gedurende de dag. Denk bijvoorbeeld ook aan het drinken van brandnetelthee. Dit zuivert het bloed wat onzuiverheden kan voorkomen.
  3. Gebruik hydraterende producten die de vochtbalans op peil houden. Bijvoorbeeld een serum met hyaluronzuur.
  4. Gebruik NOOIT producten met siliconen (veel commerciele merken bevatten dit). Siliconen leggen een filmlaagje op de huid die de huid verder afsluit.
  5. Gebruik minerale make up. Dit helpt je huid vrij te ademen en gaat zelfs onzuiverheden tegen.
  6. Vervang elke 2 uur je mondmasker.
  7. Gebruik geen ‘zware’ producten. De huid heeft al genoeg te verduren. Richt je verzorging op kalmering. Een enzymatische peeling zal bijvoorbeeld de talgproductie veel beter doen ‘smelten’ dan een peeling met een korrel.
  8. Ga nooit slapen voordat jij je huid goed gereinigd hebt. Hoe moe je ook bent. In de nacht hersteld je huid zich optimaal. Maak er een dagelijks ritueel van waarin je ook wat oprechte me-time voor jezelf neemt.

Waarom toch kiezen voor een behandeling:
Het is altijd goed om eens een gezichtsbehandeling te boeken. Gediplomeerde huidspecialisten kunnen namelijk heel specifiek jouw huidprobleem aanpakken. Speciaal tegen Maskne hebben wij een behandeling ontwikkeld waardoor jij snel en effectief van je huid irritaties afkomt.

Mondkap behandeling zonder Led Licht Therapie 60 minuten a 59,50 euro
Mondkap behandeling met Led Licht Therapie 75 minuten a 69,50 euro
Beide behandelingen zijn te boeken via ons online boekingssysteem.
Categorie; SkinFit Kliniek.

Wil jij op de hoogte blijven van allerlei leuke acties, tips & goodies? Schrijf je dan hier in voor onze Acties & Goodies pagina